Varför ska man proppa i sina barn saker som man inte vill proppa i sig själv? Varför är det viktigt att som barn redan innan barnet lärt sig prata, få äta kakor, bullar, godis, saft och läsk?
Saker som gör att insulinet i kroppen goes banans. Något som ökar risken för att barnet ska få diabetes. Varför vill man som förälder öka risken för sjukdom och ohälsa för sina barn? Försätta dem i sockerberoende och framtida fetma.
För mig låter det helt sjukt.
Och av vilken anledning skulle LCHF vara mer livshotande än något annat? Vi har aldrig varit så feta och sjuka som vi är idag, varför kan man inte i sin vildaste fantasi ens tänka sig att det skulle kunna vara tallriksmodellen som är boven i dramat? Den och överkonsumtion av kolhydrater och socker. För det är varken proteinet eller fettet som ställt till med det. Och hur kan jag vara så säker på det? Jo för att Livsmedelsverket under årtionden avrått oss från att äta mycket av protein och fett.
Och allt snack om att folk blir sjuka av LCHF. Ska vi samla ihop alla som blivit sjuka av tallriksmodellen med och jämföra skala?
Jag tror säkert att LCHF kanske inte passar alla, men varför måste den det? Ingen av oss är den andra lik så varför är det då så självklart att det vi äter ska vara lika för alla och ingen ska få gå mot normen.
Men grundstenen till hela den här debatten egentligen handlar om rädsla. Livsmedelsverket, och många med dem är rädda för att folket ska få veta att de antingen haft fel alternativt ljugit oss rätt upp i ansiktet några årtionden för mycket.
Z
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar